Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Pentium4 (Prescot)

Pentium4 Prescot blev lanceret i 2004. Selv om Intel valgte at videreføre det succesfulde Pentium4 navn, er processoren langt fra en Pentium4. man kan sige at springet fra Pentium4 northwood, til Pentium4 Prescott næsten er lige så stort som springet fra Pentium III til pentium4, og dog, for den nye Processor bruger faktisk også Socket 478 bundkort.

i den nye processor kerne, er der også blevet plads til 13 nye multimedia instruktioner. Der er blandt andet instruktioner til komprimering af video, konvertering fra kommatal til heltal, og der er også et par instruktioner til Thread synkronisering, som sandsynligvis vil øre Hyper Threading endnu mere effektivt. De nye instruktionssæt har selvfølgelig fået navnet SSE3

Prescott processoren er opbygget omkring en nydesignet kerne. Der er blevet en længere pipeline, hvor Northwood kernen havde 20 trin i sin pipeline, har Prescott intet mindre end 31 trin i sin pipeline.

Den lange pipeline betyder at Prescott faktisk yder dårligere end en Northwood processor, men kun ved de langsomme hastigheder, for som vi så det med Pentium4 processoren, vil clockfrekvensen på disse processorer kunne nå utrolige højder, og når først frekvensen skrues op, så ryger ydelsen også op.

Da Intel skiftede fra Pentium III til Pentium4, så vi at en PentiumIII processor på 1 GHz kunne feje en Pentium4 1,6 GHz af banen, men Prescott Pentium4 processoren er ikke så meget langsommere end en Pentium4 Northwood , og det skyldes at Intel har gjort meget ud af at forbedre prefetch og branch prediction i processoren. Forbedringer der gør processoren langt bedre i stand til at forudsige hvilke data der skal bruges, og på den måde skal den lange pipeline ikke flushes så ofte.

Prescott Pentium4 Processoren er produceret på 0.9 micron teknologien, og selv om den indeholder 125 millioner transistorer, hvor af en betragtelig del går til den store level 2 cache, som nu er blevet på 1 MB, er det stadig muligt at holde processorkernens størrelse nede på 109 mm2. Som de fleste ved, er en lille die size lig med en billigere pris, da der så kan produceres flere processorer på en enkelt wafer.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
80386 SX
Pentium4 C
4004
Intel Core 2 Quad
Celeron
Andre Interessante:
Duron
Core Solo
Athlon XP-Throughbred
K6-2
6X86MX