Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Vælg RAM

Hvilken type RAM du skal vælge til dit nye system afhænger af hvilket motherboard du har valgt. Hvis du har valgt et motherboard som benytter sig af DDR2 RAM, er det jo en selvfølge at du skal ud og købe DDR2 RAM. Hvis du derimod har valgt et motherboard som understøtter Rambus RAM, skal du selvfølgelig ud og købe det.

Nogle bundkort understøtter brugen af ECC RAM. ECC står for Error Checking and Correcting. Hvis du kan få den samme mængde ram med ECC, til samme pris som uden, så køb med ECC. Hvis det er meget dyrer så køb ganske almindelig RAM. ECC kommer oft eikek til sin ret ved almindelige PCer, mens det er et must ved servere. Desuden bliver ECC vigtigere jo større mængde hukommelse du har, for jo flere bits der er i din moduler, jo større er sandsynligheden for at én enkelt bit bliver påvirket af kosmisk stråling eller andre ydre påvirkninger, og så er dataene i hukommelsen korrupte hvis ikke det var for ECC.

Du skal være opmærksom på at nogle buindkort KRÆVER ECC RAM, og så er der selvfølgelig ingen vej uden om. Der er også nogle bundkort som kræver det såkaldte Registrerede ECC RAM, og her er der heller ingen vej uden om. Det er dog som regel kun workstation og server-bundkort der kræver disse typer af RAM.

De fleste bundkort i dag understøtter Dual Channel RAM. Det betyder at overførslen af data kan fordobles ved at bruge to moduler på samme tid, der skrives og læses altså til begge moduler på samme tid. Nogle bundkort har fire RAM-sokler, og så kan du starte ud med at købe to moduler, og så umiddelbart udvide med to mere. Andre bundkort har kun tre RAM sokler, og så kan du selvfølgelig sagtens købe to moduler og smide i, men så er der problemer med at opgradere, for så kan du kun montere et ekstra RAM modul, og så ryger Dual Channel fordelene. I dette tilfælde bør du nok gå et trin op i RAM mængden i første huk.

Der er ikke, som mange tror, 100% hastighedsforøgelse fra Single Channel til Dual Channel RAM. På nogle bundkort er det betydeligt mindre, så måske har du slet ikke behov for at benytte Dual Channel, og så kan du blot montere forskellige størrelse moduler som det passer dig.

Jeg vil råde folk til at købe mindst 1024 eller gerne 2048 (2 x 1024) MB fra starten af. Da RAM er så billig, er der ingen grund til at spare her. Husk at hvis du vil køre Dual Channel, skal du købe to ens moduler.

Hvad så med hastigheden spørg du måske dig selv! Her er der også en del at holde øje med. Inden for DDR-RAM findes der to forskellige måder at angive hastigheden på. Et modul kan måske være mærket som værende DDR400, og det betyder at at busfrekvensen til RAM modulet kan være op til 200 MHz i DDR-mode, hvilket i effektivitet svarer til en databus på 400 MHz. Men det selv samme modul, kan også være benævnt som værende PC3200, og her angiver de 3200 den maksimale teoretiske overførsel mellem chipsættet og RAM modulet, som i dette tilfælde er 3200 MB/s.

Et DDR400/PC3200 modul kan sagtens fungere i et bundkort som maksimalt understøtter DDR333/PC2700, for PC3200 angiver kun, at modulet MAKSIMALT kan klare at overføre 3200 MB/S, og hvis det kan klare 3200 MB/s, kan det selvfølgelig klare 2700 MB/s endnu nemmere. Tjek derfor prisen på de hurtigste moduler, kontra dem du skal bruge. For er prisforskellen meget lille, skal du købe de hurtigere moduler, på den måde er du måske sikret ved din næste opgradering af processor og/eller bundkort.

Se eventuelt disse artikler for mere information om databusser og deres hastigheder.
Bundkort/Databusser


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Vælg CPU
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Vælg Køleren
Vælg Bundkort
Andre Interessante:
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
Fiks computeren, før det er for sent
Vælg Grafikkort
Vælg Køleren
3 gode overvejelser ved køb af ny computer