Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Vælg Harddisk

Som ved alle andre komponenter til din nye computer, skal du her til at tage beslutninger. Hvis du mener du har behov for vildt meget harddiskplads, men ikke har så meget brug for høje overførselshastigheder skal du se dig om efter en 7200 RPM harddisk, som fås på 1000 GB eller mere. Vil du i stedet have høje dataoverførsler skal du se på en 10.000 RPM disk, disse fås dog ikke i samme størrelser, men der er rigeligt plads til et styresystem.

Vil du gerne have begge dele har du jo også mulighed for at købe en "lille" hurtig harddisk som roterer med 10000 RPM. Så kan du købe en stor "billig" harddisk som kører med 7200 rpm, men med en stor kapacitet. På den måde har du en hurtig harddisk til din Windows og dine programmer, mens du måske kan lagre video, billeder og lyd på den store, måske lidt langsommere harddisk.

En ting som du helt sikkert skal se efter når du skal købe harddisk, er cache størrelsen. Mange harddiske kommer med 16 eller endog 32 MB cache, men der er stadig en del harddiske med kun 8 MB cache. Omend der ofte ikke er meget forskel i ydelsen mellem en harddisk med 16 og 32 MB cache, er der ingen grund til at nøjes med 32 MB, slet ikke nu hvor prisen er på niveau.

For bare et år siden skulle man tage højde for om man ville få brug for SATA 2 frem for SATA 1, og for endnu et år siden skulle man også have taget højde for PATA. Dette problem er vi dog ude over nu, og det eneste du skal bekymre dig om når du skal vælge harddisk er SATA 2, som giver dig en teoretisk overførsel på helt op til 300 MB/s

En nok så vigtig ting at holde øje med, er harddiskens støjniveau. de fleste harddiske ligger i dag under 36 dB, hvilket er acceptabelt, men nogle ligger lavere, hvilket selvfølgelig er værd at tage med. Besøg producentens hjemmeside, og se på de tekniske data.

Sidst men ikke mindst vil jeg lige nævne de vildeste harddiske fra Western Digital, nemlig Raptor. De roterer med 10.000 RPM, og har 32 MB cache. De er MEGET hurtige, men koster også adskillige gange mere end almindelige diske. Men med søgetider på niveau med de hurtigste SCSI diske er det måske værd at ofre de ekstra penge, specielt hvis man gerne vil have en computer der starter hurtigt op.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Grafikkort
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
USB Ukendt enhed
DDR RAM
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
Samme Kategori:
Vælg RAM
Vælg Køleren
Vælg Grafikkort
Vælg CPU
Vælg Bundkort
Andre Interessante:
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Vælg CPU
Fiks computeren, før det er for sent
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
Vælg Grafikkort