Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Har du styr på din computersikkerhed?

Uanset hvilke styresystem du bruger, er du i fare for hackere og IT kriminelle. Mange af de programmer og browsere du benytter i din hverdag, kan være fyldt med usikkerhed og sårbarheder, som nemt kan udnyttes. Derfor er det vigtig at du har styr på it sikkerheden og passer på din computer. Her for du nogle gode råd og tips til hvordan du kan optimere sikkerheden på din computer.

 

Et godt antivirus program er vejen frem

Første skridt mod bedre IT sikkerhed, er et godt antivirusprogram der kan beskytte din computer mod spyware, virus, spam og firewalls. Du behøver ikke at investere i alverdens antivirusprogrammer, eller købe det dyreste du kan finde. Kunsten ligger i at vælge et der kan beskytte dig optimalt, og det er derfor en god ide at du lige sondere markedet inden du vælger. Du bør have et antivirusprogram der opdatere automatisk, så du ikke skal bekymre dig om sikkerhedshuller eller sårbarheder i programmet. Du bør også sørge for at alle dine andre programmer bliver opdateret jævnligt. Det gælder både browsere og installerede programmer på computeren. Du kan f.eks. få din browser til at spørge dig om det er okay, hver gang der bliver overført informationer, filer, programmer osv. Det kræver lige et enkelt klik hver gang, men hvis det kan højne din sikkerhed, er det så ikke det værd?

 

Vær opmærksom på nettet

Hackerne har desværre styr på det de laver, og ved lige hvilke knapper de skal trykke på. Derfor bør du være forsigtig når du surfer rundt på nettet. Mange har nok prøvet at gå ind på en hjemmeside, og pludselig popper der en kasse frem på skærmen med teksten ”Tillykke du har vundet”, og alt man skal gøre, er bare at indtaste alverdens private oplysninger. I dag ved de fleste nok godt, at det ikke passer, men hackerene har også andre tricks i ærmet. Lad vær med at klikke på mistænkelige links, tilgå underlige hjemmeside, eller købe billige varer du ikke kender til. Det samme gælder underlige mails du ikke kender til, og beskeder fra fremmede mennesker på Facebook, der lige vil have dig til at klikke på et link eller tilbyde en god deal. Lad vær med at gå i panik hver gang du skal google eller bruge nettet, bare husk at passe på og have fornuften med dig.

 

Vær forberedt – hav en backup

Uanset om du er bange for hackerangreb eller ej, så er det altid en fordel at have en backup. Med en backup kan du gemme dine vigtige filer, familiebilleder og arbejdsdokumenter, Du kan vælge at benytte dig af f.eks. et eksternt drev eller en USB nøgle. Du bør forresten ikke dele USB nøgler eller harddiske med nogen, da du kan risikere at disse bliver indfiltret med malware. Hvis du skal have en backup, men ikke vil benytte dig af eksterne midler, kan du også benytte dig af programmer som f.eks. iCloud, hvor dine filer osv. bliver gemt på nettet. Her skal du dog være lidt opmærksom på hvad du gemmer, og i så fald, at det er privat, bør du kryptere det. En backup er også en fordel hvis du f.eks. bliver udsat for brand eller vandskade, som kan skade din computer, og derved ende i, at du mister værdifuldt data. Hver forberedt og pas godt på din computer - det betaler sig.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Harddisk
Vælg Bundkort
Vælg Grafikkort
Grafikkort Generelt
Installer harddisken
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Hvad er en Hacker
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Hvorfor vælge affiliate marketing?
Skal man vælge dyrt eller billigt udstyr som gamer?
Har du styr på elektronikken?
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
DDR RAM
Antarctica CPU køler
Hvad er en Hacker
Drivers Generelt
Grafikkort Generelt