Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Derfor bliver elektronik billigere og billigere – men også bedre

Elektronik bliver stadig billigere og billigere, og på blot et par år er prisen på eksempelvis fladskærme faldet drastisk. Samtidig bliver elektronikken også bedre, end den tidligere har været. Måske har du undret dig over, hvad dette skyldes, og det kan da også virke en smule mystisk. Heldigvis giver vi dig i denne artikel svaret, så læs med!

 

Udbud og efterspørgsel og konkurrenter

For det første følger også elektronikken de almene udbud og efterspørgsels-kurver, hvor ting bliver billigere jo større efterspørgsel, der er på dem. Af den simple årsag er elektronik dyrt ved lancering, når der er penge, der skal tjenes ind fra innovationen og produktionen af produkterne - for eksempel en ny model af en smartphone - samtidig med at nye produkter ikke har lige så stor konkurrence fra konkurrerende brand som ”gamle” produkter har, som for eksempel dvd maskinen. Når konkurrenterne efterhånden aflæser fidusen ved det nye produkt og begynder at producere en række lignende produkter falder prisen på det originale produkt, da forbrugerne ellers vil købe den billige udgave. I takt med at producenterne også har tjent nogle penge ind på produktet, og de er gået videre til at udvikle næste produkt falder prisen også yderligere, da de nu gerne bare vil af med lageret, inden det nye produkt skal ud og sælges.

 

Hårdt konkurrentmarked og forbrugsvaner

De billige elektronikpriser, som i et par år har været helt i bund, har kostet dyrt for mange. Mange butikker og kæder har måttet lukke og slukke, da de ikke har kunnet køre rundt, grundet den store konkurrence, som har trykket priserne helt i bund. Mange store kæder, som har eksisteret i flere årtier, og som har overlevet ved at tilpasse deres udvalg til markedet, har udtrykt ærgrelse over den store konkurrence, og mener at priserne er alt for lave. Mange nye kæder er kommet til i de senere år – kæder med lave priser og masser af slagtilbud, som gør det svært for andre at overleve.

Den store udskiftning af elektronik kan på sin vis også være med til at skrue priserne op. Den store udskiftning, som følge af en tendens til at man hele tiden skal eje det nyeste og det mest trendy, gør yderligere at priserne på nye produkter skrues op. De store producenter ved at tendensen til at udskifte til nyt er der, og det udnytter de naturligvis, med at sætte prisen på nye produkter lige en tand højere.

 

Hold dig opdateret

Techster.dk er en blog om It, data og tech generelt. Besøg siden hvis du vil blive klogere på nye tendenser inden for elektronikverdenen, på hvad der kommer til at ske i fremtiden inden for tech, data og IT og få gode råd til for eksempel IT-sikkerhed. Har du spørgsmål til noget tech-relateret, kan du også med fordel spørge inde på sitet.

Er du på udkig efter nyt fladskærmstv eller nye hårde hvide, så besøg denne side, hvor du kan finde rabatkoder og en lang række tilbud til Wupti, som har over 15.000 forskellige varenumre inden for elektronik og hårde hvidevarer, så du kan få dit nye udstyr til billigere penge og med gratis fragt!


Sponsor:
Bildele butik.dk
Vind i Poker.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Grafikkort Generelt
Installer harddisken
USB Ukendt enhed
DDR RAM
RAM generelt
Hvad er en Hacker
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Hvorfor vælge affiliate marketing?
Skal man vælge dyrt eller billigt udstyr som gamer?
Har du styr på elektronikken?
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning
DDR RAM
Antarctica CPU køler
Hvad er en Hacker
Drivers Generelt
Grafikkort Generelt