Pc-Care

 

Brugervilkår, Cookies & Privatliv

 

Tilmeld dig nyhedsbrev


 

Boost din pc tilbage til livet

Det er ikke et ukendt problem, at computeren bliver langsommere med tiden. Dette kan bringe store frustrationer hos de fleste mennesker, særligt hvis de ikke ved, hvordan de skal gribe dette problem an. Derfor har vi lavet en hurtig guide til, hvordan man kan få sin computer tilbage til livet.

Det er på tide at gøre rent – Luft dit hardware

Det første skridt imod at redde sin computer fra en alt for tidlig pension er ved at gøre den helt ren. Her er der både tale om de fysiske dele, samt de dele man ikke kan gøre rent med direkte berøring.

Man kommer ikke langt med en overfladisk aftørring af computeren - den skal faktisk også gøres rent indvendigt. Dette gør sig også gældende for langt de fleste elektroniske genstande, man nu skulle eje. Grunden til dette er, at støv lukker for ventilationen, og er derfor med til at over ophede selve computeren. Dette vil nedsætte den generelle ydeevne af maskinen.

Fremgangsmåden er meget enkel. På de fleste stationære computere er der forholdsvis let adgang ind til indmaden af selve maskinen. Her skal der forsigtigt fjernes støv, fra både de enkelte blæsere, men også fra de øvrige dele. Det anbefales at man anvender en dåse med luftspray, når det kommer til denne del. Det vil ikke beskadige de skrøbelige dele.

Efter en grundig rengøring, skulle det medføre en mærkværdig optimering af hastigheden. Som med al anden form for rengøring, bør dette gøres med jævne mellemrum, da der hurtigt vil sætte sig nyt snavs i maskineriet.  

Ryd ud i de gamle mapper – Rengør dit software

Rengøring af støv og andet snavs er dog ikke nok til, at computeren lever op til den standard den havde fra ny. Al den data, der er blevet downloadet igennem tiden, har også stor indflydelse på din computers hastighed. Disse filer er den mest typiske årsag, til at mange føler deres maskiner ikke længere lever op til deres forventninger.

Når det kommer til rengøring af software, er det første skridt en diskoprydning. Windows har udviklet et program til deres eget styresystem, som fjerner alle unødvendige filer, der ikke længere benyttes, men optager unødig plads. Der er ingen grundt til bekymring ved brug heraf, da der kun bliver fjernet midlertidige filer, gamle opdateringer og filer der ikke bruges mere. Dette program kan med fordel bruges en gang om måneden.

En anden tilgangsmåde er manuelt at lave en gennemgang og slette de programmer, man ikke anvender længere. De ligger og optager unødvendig plads, hvilket går ud over din computers ydeevne. Det vil derfor være en optimal metode, hvis man ønsker at booste sin computer.

Hvis der er gået mere end et til to år siden styresystemet blev installeret på computeren, vil den naturligt blive langsommere med tiden. Dette skyldes både, at der kan være kommet virus, filer der ikke er komprimeret ordentligt og mulige programmer, som man ikke bruger længere. Her anbefales det, at man fragmentere hele maskinen. Dette vil sætte den tilbage til begyndelsen. Husk derfor at gemme nødvendige filer. Du kan læse meget mere om det tekniske vedrørende hastighedsoptimering af din computer her.

Behovet for nyt hardware er stort – Opgradering af hardware

Man skal på et tidspunkt indse, at det måske ikke er muligt at få hastigheden tilbage i sin computer, med mindre man investerer i nye dele. Dette er ofte kun nødvendigt, hvis ens behov for en kraftig maskine er steget. Det kan være tilfældet, hvis man skal bruge nogle bestemte programmer eller måske gerne vil spille de nyeste spil, der kræver lidt ekstra power.

En generel opdatering af hardwaren kan komme fra flere punkter i maskinen. Der er selvfølgelig nogle faktorer, man skal tage højde for. Da det ikke er ligegyldigt, hvilke dele man anvender til sit set up. Det typiske ville være at invester i enten mere ram, en ny eller større SSD harddisk, et nyt motherboard eller et nyt grafikkort.   

Står man i den situation, hvor man kan eller skal, bygge hele sin computer fra bunden af, kan det være man måske skulle gøre lidt mere ud af det – hele spektret rundt. Sørg for optimale brugsforhold, hvad enten du bruger din computer til arbejde eller spil. Invester i en god kontorstol og et lækkert bord, som kan hæves og sænkes. Ligeledes er det en anbefaling at indtænke computer, bord, stol m.m. i boligindretningen, så dette ikke kommer til at stikke for meget ud. Lad os være ærlige – en computer er ikke det pæneste at se på, lige meget om man elsker at nørde det eller ej.


Sponsor:
Vind i Poker.dk
Min IP.dk
Mobiltest.dk
IT-Artikler.dk
Mest Viste:
Vælg RAM
Partitioner din Harddisk
Vælg CPU
Nvidia Generelt
Drivers Generelt
Vælg Bundkort
Vælg Harddisk
Vælg Grafikkort
Installer harddisken
Grafikkort Generelt
DDR RAM
USB Ukendt enhed
Hvad er en Hacker
RAM generelt
Kan du køre Vista
Mål Hastigheden
CPU oversigt
Optimer din computer
Ryd op på harddisken
Optimal skærmvisning
Sidst opdaterede:
Det rette tastatur gør en forskel
Derfor bør din PC have en VPN
Få mest muligt ud af din computer med fibernet
Fiks computeren, før det er for sent
3 gode overvejelser ved køb af ny computer
Defragmentering af din computer – Derfor bør du gøre det
VPN i Danmark – Er NordVPN den bedste VPN?
Tag computeren med i køkkenet
Optimer din computer
Core2Duo
Kan du køre Vista
RAM generelt
Gratis programmer
Athlon 64 X2
Sådan fjernes spyware
Ryd op på harddisken
Vælg Køleren
USB Ukendt enhed
cd/dvd - drevet
Optimal skærmvisning